Het Bestuur

In een algemene vergadering, een maand na het overlijden van Greta, werd beslist Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen verder te zetten. Een vierkoppig bestuur werd door de groep gevraagd de organisatie van de groep op zich te nemen.

Sindsdien werden de taken binnen het dagelijks bestuur verdeeld. Het bestuur komt minimum éénmaal per maand samen. Tijdens de laatste maand van de repetities zien we elkaar bijna dagelijks. We zijn dan een dagelijks bestuur in de letterlijke zin van het woord.

Bedanking aan uittredend bestuurslid Roger Verstraete

Na afloop van het speelseizoen ‘De Broers Geboers’ (2005 – 2006) besliste Roger Verstraete om uit het vierkoppig bestuur van Flor Barbry’s Volkstoneel te stappen.. Nee, er was geen onmin of meningsverschil. Integendeel zelfs, hij had het beste voor met ons gezelschap waar hij al vele jaren deel van uitmaakt. Na de dood van Greta Barbry in 1999 stapte Roger in het kersverse bestuur om de vlam van het Volkstoneel mee brandend te houden. Plichtsbewust en met de hem zo typerende zachtaardige vastberadenheid stuurde hij mee aan de koers van ons gezelschap, samen met Jef, Joris en Roland. Hij ontbrak op geen enkele bestuursvergadering, zorgde trouw voor ‘zijn’ Harlekijn en deed steeds wat hij beloofde, zeven jaar achtereen. Een zegen is dat. Maar de idealist Roger is ook een realist. Elke vereniging kan slechts blijven voortbestaan en bloeien als er regelmatig vers bloed wordt ingepompt; dat is steeds zijn stellige overtuiging geweest. En dus doet hij nu een stapje opzij. Zijn plaats in het bestuur wordt ingenomen door Jos Mooren, maar Roger blijft uiteraard nog verbonden aan het Volkstoneel. Wij zouden het niet anders wensen.

Roger, wij willen je bijzonder hartelijk bedanken voor je jarenlange inzet. Je bent altijd een man geweest waarop we konden bouwen, niet alleen óp scène maar méér nog àchter de schermen. Dat werk achter de schermen wordt niet gezien en krijgt doorgaans geen applaus, maar wij geven je een welgemeende staande ovatie.

Het bestuur

Contactinformatie:

Algemeen info@volkstoneel.be

Pieter Stragier
Rozentros 4
8954 Westouter
Gsm; +32495 42 50 93
Email: pieter
@volkstoneel.be
   
Roland Delannoy
Rozentros 5
8954 Westouter
Tel.: 057 446331
Email: roland.delannoy@proximus.be
Roland Delannoy
   
Joris Barbry
Blauwpoortakker 1
8954 Westouter
Tel.: 057 446245
Email: joris@volkstoneel.be
   

Jos Mooren

Kunstenlaan 51

8900 Ieper

Tel.: 057 369349

Email;josmooren@hotmail.com

Jos Mooren