WELKOM

Welkom op de website van Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen!

Onze vereniging is een amateursgezelschap dat ieder seizoen zo'n 25à30 theatervoorstellingen verzorgt in West- en vooral Frans-Vlaanderen. Het 'Vlamsch' levendig houden aan beide zijden van de schreve is zowat ons hoofddoel. En dit door middel van volkstoneel, dat de toeschouwer niet alleen amuseert, maar hen ook - als het even kan - tot nadenken stemt. Onze groep ging van start in 1954. Sinds september 2000 staan we op het Internet...

Bedankt voor uw interesse!   

 

        

Goed nieuws!

De kogel is door de kerk! Gisterenavond was er witte rook boven ons repetitielokaal de Harlekijn.

Het dagelijks bestuur, heeft na raadpleging van de organisatoren in Frankrijk, en na inschatting van de risico’s, beslist om het toneelseizoen te laten doorgaan. Uiteraard zijn we nog aan een aantal restricties gebonden ( in Frankrijk is de coronapas overal verplicht in de zalen, en vaak ook nog het mondmasker). Maar dat zal ons niet weerhouden om ons theater naar Frans-Vlaanderen te brengen.

Toch een paar veranderingen.

Door het afhaken van Abele (echt jammer), gaat de première dit jaar door op zondag 21 november in Flêtre. De volledige speelkalender vind je terug op onze website www.volkstoneel.be , onder de rubriek ‘seizoen’.

Om ons publiek in Westouter wat meer ruimte te geven, en opdat de ‘Co2-meter’ in Utendoale niet meteen tilt zou slaan, hebben we beslist dat we minder personen zullen toelaten per voorstelling, maar dat we een voorstelling meer zullen spelen op Westouterse bodem. Zo kunnen we hopelijk toch evenveel toeschouwers bereiken. We spelen dus  een extra voorstelling op vrijdag 4 maart 2022, aansluitend bij onze twee laatste voorstellingen op 5 en 6 maart 2022.

De voorverkoop voor de voorstellingen in december gaat door op zaterdag 6 november van 10h tot 12h, en voor de voorstellingen in maart 2022 op zaterdag 15 januari 2022 van 10h tot 12h.

De repetities, die goed op schema zitten, lopen dus gewoon door. Op naar de première!

Men zegge het voort!