Seizoen 2008-2009: Personages

[Overzicht] [Speelkalender] [Sfeerbeelden] [Korte inhoud] [De techniekers] [Hommage aan Greta]

Spelers…

In zijn 10de speeljaar bij het Volkstoneel stapt Jos Mooren in de rol van George, een fervente duivenmelker wiens rust ernstig verstoord wordt door een samenloop van gebeurtenissen.
Annelies Barbry, jongste dochter van Flor Barbry zaliger, speelde 18 jaar geleden voor het eerst mee in…”Van Duuv’n en Menschen”, toen aan de zijde van haar betreurde zus Greta. Na al die tijd raapt ze de theaterdraad weer op met haar vertolking van Thérèse, kapster van stiel, vrouw van George en moeder van Carine. 
Tilde Vermeersch uit Poperinge komt de troupe van Westouter versterken in de gedaante van Carine, de puberende dochter van George en Thérèse.
  Liliane Theeten speelt de rol van de babbelzieke buurvrouw Vonne, die bij alles en iedereen haar mening heeft en die ook geeft.
  Roger Verstraete (Loker) kruipt in de huid van de sympathieke opa Miel, die met zijn kleindochter samenspant om zijn plannen door te drijven.
Frieda Verdru (Loker) speelt ook al vele jaren bij het Volkstoneel en in “Van Duuv’n en Menschen” is zij de strenge directrice van het instituut waar Carine school loopt.
De cast wordt vervolledigd met de vertolking van Roland Delannoy. Hem voorstellen hoeft niet, want hij is zowat het uithangbord van het Volkstoneel. Roland schreef ‘Van Duuv’n en Menschen’ zelf, tekent ook voor de regie van het stuk en speelt bovendien nog de rol van de huisarts, die de verwikkelingen in het verhaal met veel levenswijsheid relativeert.