Seizoen 2011-2012: " 't Hommelhof "

 

Auteur: Leo Behaegel

Regie : Roland Delannoy.

Affiche: Geert Verscheure   http://users.telenet.be/geertverscheure/

Muziek: Dieter Vergaerde

 
 

 

(Voorlopig)Afscheid van Martin ‘Ti’ Lesschaeve

Klein van gestalte, maar met een groot hart voor ons volkstoneel: zo kunnen we Martin Lesschaeve alleszins beschrijven. Sinds zijn debuut als Juulke in “Marche funèbre voor Camiel” in 1974 toert hij haast onafgebroken mee met het Volkstoneel.  Hij speelde 12 seizoenen lang aanzienlijke rollen en de jongste jaren maakte hij deel uit van de technische ploeg: decorstukken aan- en afvoeren, spots ophangen, bakken tillen, panelen opslaan, verlengsnoeren uitrollen…, en ook de geruisloze decorwissels tijdens de voorstellingen waren zijn deel. Vol toewijding en betrouwbaar als een rots heeft hij jaren meegedraaid. Tot dit jaar, want wegens rugklachten moet Ti het harde labeur noodgedwongen (tijdelijk) mijden. Merci Martin, voor al die jaren van toewijding en fijne vriendschap, en… je bent altijd welkom en nog lang niet afgedankt.

Ridder Roland Delannoy

Op 17 april 2011, kort na afloop van het “Ze zyn doa!”-seizoen, werd "onze" Roland Delannoy vereerd met de titel van “Ridder in de Orde van het Manneke uit de Mane". De Orde van het Manneke (ja, die van de volksalmanak) huldigde hem daarmee voor zijn bijzondere culturele verdiensten en jarenlange inzet bij het Volkstoneel. Tijdens de feestelijke zondagse zitting in OC De Fontein kreeg Roland de ridderslag, het bijhorende ridderlint en een bijzonder warm applaus van alle prominente genodigden, onder wie ook burgemeester Bernard Heens en wijnbouwer Jean-Pierre Six, twee andere kersverse ridders. In zijn spitsvondig en origineel dankwoord droeg Roland de riddertitel op aan ons hele gezelschap, want toneel is per definitie een groepsprestatie, aldus een bescheiden Roland. Nochtans is de eretitel hem van harte gegund en bovendien meer dan verdiend. Sindsdien gaat hij dus door het leven als Ridder Roland, spoorslags in de voetsporen van de eveneens geridderde pioniers Flor Barbry en Djoos Utendoale.

Klik op de foto voor een diamontage van Martin
   
Dieter Vergaerde

De muziek voor 't Hommelhof is geschreven en ingespeeld door Dieter Vergaerde. Hij inspireerde zich voor zijn composities op de bekende hoppemelodie 'Als wij de schoenen tatsen'. De verschillende arrangementen in mineur en majeur ondersteunen de dramatische ontwikkelingen in 't Hommelhof.
Klik op de foto voor een diamontage van Dieter