Seizoen 2016-2017: Korte inhoud

" De Paradijsvogels "

[Overzicht] [Speelkalender] [De Personages]  [Sfeerbeelden]

 

In de loop van ons komend seizoen is het precies 50 jaar geleden dat Gaston Martens, misschien wel de belangrijkste Vlaamse volkstheaterauteur ooit, is overleden.
Via het Gaston Martenscomité vernamen  we dat 2017 een Gaston Martensjaar zal worden met verschillende opvoeringen en activiteiten, overal in het Vlaamse theaterlandschap,  ter herdenking van zijn overlijden 50 jaar geleden
Het Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen, dat al drie stukken van de beroemde auteur op haar repertoire heeft staan, kon in de huldiging niet ontbreken. Dat bracht ons op het idee om zijn belangrijkste stuk De Paradijsvogels, dat we al eens in een bewerking van Leo Behaegel brachten in het seizoen 2000-2001, opnieuw op de planken te brengen. Met de nodige actualisatie en tekstaanpassingen, twee acteurs uit de eerste opvoeringen in 2000 en een groot aantal nieuwe acteurs en actrices, waarvan enkelen ook alweer jaren met ons op de planken staan, moet zo’n nieuwe versie een succesvolle hommage aan de wereldberoemde Gaston Martens worden.
De Paradijsvogels dus…….Over de hemelse en duivelse avonturen van Bolle Verbuyck en Rietje Rans willen wij niet veel  vertellen: ofwel kent u het verhaal en dan hoeft het niet meer, ofwel kent u het verhaal niet en dan mogen we heel weinig verklappen om de verrassende wendingen in het verhaal niet prijs te geven.
Het verhaal wordt gesitueerd aan het begin van de 21ste eeuw, in café-beenhouwerij De Vetten Os, uiteraard in de buurt van de 'schreve'. Actueel en herkenbaar dus…
Wie de voorstellingen in 2000-2001 zag, die zal al reikhalzend uitkijken naar de nieuwe versie. Wie ze niet zag…………...wel die zal dat gegarandeerd ook doen! Want Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen staat garant voor volkstoneel van de bovenste plank.