Seizoen 2020-2021: Geannuleerd

 

Na veel en lang wikken en wegen en na tal van raadplegingen, hebben we op de bestuursvergadering met pijn in het hart beslist om wegens het coronavirus het volgend theaterseizoen te ANNULEREN.

Het is historisch, want sinds 1954 brengt het Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen onafgebroken theater in talrijke zalen in West- en Frans-Vlaanderen. Maar dit jaar is het om gezondheidsredenen onverantwoord maar zeker ook, door de voorzorgsmaatregelen, praktisch en organisatorisch onmogelijk om volkstoneel te brengen zoals het hoort.

We weten het, we zullen het allemaal missen. Veel toeschouwers zullen ontgoocheld zijn. Begrijpelijk. Dat zijn wij ook!  Maar we zullen met des te meer goesting en enthousiasme onze activiteiten hervatten in het seizoen 2021-2022…….Laat ons  hopen dat we er eind augustus 2021 kunnen en mogen aan beginnen.

Wandel mee

‘Stiksche’ spelen kunnen we dit seizoen niet. We kunnen zelfs niet samenkomen met onze ‘troupe’. En we kunnen blijven jammeren dat er dit jaar geen theater te zien zal zijn, maar dat helpt ons niet vooruit.

Wat mogen we wel? Wandelen en fietsen……

Wel we dagen je uit! Wandel mee!

Vorig weekend, op zaterdag 21 november, zouden we normaal de première van ons nieuw ‘stiksche’ gespeeld hebben in grensdorp Abele. Een heel symbolische plaats voor ons, want de organisatoren in Abele zijn de ‘Belgische’ kerkraad van de kerk die weliswaar op Franse bodem staat. En we spelen er in het achterliggend zaaltje van café Au Tahiti, bij Patricia, een zaaltje dat zich ook op Franse bodem bevindt, voor een hoofdzakelijk Belgisch publiek.

Vanaf dat startpunt hebben we een wandeling uitgestippeld van 7km. Tijdens het weekend van de première hebben talrijke medewerkers en spelers van de troupe de wandeling al gemaakt. Individueel, per twee, maximum per 4 personen. Zie foto’s ! Nu is het aan jullie, ons trouw publiek, onze ‘volgers’ , onze supporters.

Maak de wandeling, begin met een selfie bij het opschrift ( den assieng) van café AU Tahiti, en stuur die door naar onze facebookpagina of naar info@volkstoneel.be , met jullie naam en een eventuele kerstboodschap bijgevoegd.

Zo blijf je solidair met ons, denken jullie aan ons tijdens de wandeling en wij aan jullie bij het zien van jullie foto. De troupe van ’t Volkstoneel wordt niet vergeten!!!! En jullie ook niet! En meer nog: we blijven in beweging.

 En je maakt bovendien kans op een cd: Wallu Suka, de cd ten voordele van een project in Senegal, met de muziek van het toneel van de laatste 5 jaren. Uit de inzending van de foto’s worden drie winnaars geloot tegen Kerstmis

Je vindt de uitgestippelde wandeling HIER door op onderstaande link te klikken! En dan kun je de wandelroute uitprinten.

https://www.dropbox.com/s/en1fds3mmntc7bf/Op%20wandel%20met%20de%20troupe%20van%20%27t%20toneel.pdf?dl=0

Veel wandelplezier! Vergeet je wandelschoenen niet, en vergeet ook niet: maximum 4 personen!

En stuur je selfie door! We kijken er naar uit!

De troupe van Flor Barbry's Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen.