Seizoen 2022-2023: Korte inhoud

"De Nieuwe Moarte"

[Overzicht] [Speelkalender] [De Personages]  [Sfeerbeelden]

 

De nieuwe moarte

Bij Loonwerken Danny Claerebout is de normale gang van zaken serieus verstoord geraakt. Zijn vrouw Rosa is immers lange tijd in het ziekenhuis moeten verblijven, na een ernstig ongeval. Bij haar thuiskomst is ze amper in staat om het ménage naar behoren te doen en dus dringt extra huishoudhulp zich op. Die hulp kòmt er ook, en binnen de kortste keren wordt de dagelijkse routine danig omgegooid.

Maar, hebben de Claerebouts wel recht op gesubsidieerde bijstand? Dat willen de overheden graag weten… Bovendien dreigt een vroegere belastingskwestie Danny zuur op te breken. En wat als het verleden van de familiehulp ook niet helemaal onbeschreven is? Beetje bij beetje belandt het gezin Claerebout in woelig water. Gelukkig kunnen ze rekenen op huisvriend Eddy die tijdens zijn dagelijks rendez-vous de verwikkelingen van eigenwijs commentaar voorziet.

 Genoeg stof dus voor een voorstelling met àlles waar Flor Barbry’s Volkstoneel voor Frans-Vlaanderen al jaren garant voor staat: volkstoneel in het grensdialect dat nog sappiger is dan overrijp fruit, een karrenvracht spreuken en volkswijsheden, herkenbare situaties van bij ons en personages van vlees en bloed wier geluk en ongeluk nog lang zullen nazinderen. Veel kijkplezier.

 - Jos Mooren -