Seizoen 1999-2000:
De Personages

[Terug]   [Het stuk]   [Programmaboekje] [Sfeerbeelden en geluiden]


Over "Onder Ons"

geen enkel personage is een karikatuur, het zijn allemaal mensen van vlees en bloed

 

Metje (Magrietje):

Een oma met haar op de tanden, recht voor de raap, eerlijk, maar ook lief en Hartelijk. Danny, haar kleinzoon is haar oogappel, maar ze houdt ook van haar zoon Henri en haar kleindochter Carine. ze praat als een moer, maar is niet aanstellerig. Ze heeft zich de rol van moeder toegeëigend in het gezin. Haar moederlijke bezorgdheid uit zich in haar totale doen en laten. ze leeft voor het gezin. Gevoelig is ze zeker ook. Een créme van een metje. Een oma waar het plubliek voor wegsmelt.

Danny

De zeventienjarige kleinzoon, een jongen met pit, onschuldig, eerlijk en lief. Hij is wat rijper dan zijn leeftijdsgenoten. Hij houdt zielsveel van Metje. Ze is zijn toevlucht. Want problemen heeft hij wel. Zijn gevoelsleven zit wat in de knoop. Hij ondekt dat hij homofiel is en berust daarin. Het kenbaar worden van zijn homofiel zijn, moet ook voor hte plubliek voor een verassing zorgen. Hij heeft wel iets raadselachtig, nog onuitgesproken. Ook hij moet een lieveling van het plubliek worden.

Carine

De oudere, wat aanstellerige zus van Danny. Ze is zelfverzekerd en heeft ambitie. Het doel in haar leven is rijk worden, en daarvoor wil ze gretig gebruik maken van haar charmes, want veel andere talenten bezit ze niet. Thuis is ze humerig (heeft ze van haar vader) en maakt ze het metje niet gemakelijk. Haar Gino is maar een tussenstap, wat rotzooien in attendant... Van haar oma heeft ze haar gladde tong.

Gino

Het nonchalante lief van Carine. Een ruwe bolster met een week hart. Hij houdt zielsveel van Carine, maar maakt in feite geenkans. zijn voorkomen is dat van een onverzorgde Hell's Angel, maar dat is slechts schijn. Hij heeft betere manieren dan hij er uit ziet.

Henri

De 45-jarige vader van Danny en Carine, zoon van Metje. Een mukkige, norse, opvliegende en ongemanierde man met weinig complimenten. Buiten zijn krant en zijn werk heeft hij weinig intresses. De opvoeding van zijn kinderen laat hij volledig aan metje over. Hij is aan de luie kant en laat zich graag dienen. Door zijn nieuwe verloofde Angèle laat hij zich evenwel domineren. Hij vertoont ook vaak hypocriete kantjes.

Angèle

De 33-jarige verloofde van Henri. een hoogst dominante figuur, type Hyacint, maar intelligenter. een opgezette dame die zichzelf op de hoogste trappen van de maatschappelijke ladder ziet wandelen. In werkelijkheid een vulgaire vrouw die het masker van de "schone schijn" draagt. Een walgelijke figuur.

Jerom

De buurman en klusjesman. Hij kan alle repareren, als er maar een borrel bij te pas komt. Een fantast die droomt van vliegen. Een goede vriend van Metje. Houdt van de mensen, houdt van het leven. Eigenlijk een kleurrijke figuur in onze grijze maatschappij.