Seizoen 1999-2000:
Het stuk

[Terug]   [Personages]   [Programmaboekje] [Sfeerbeelden en geluiden]

Onder Ons

"Onder Ons" van Rene Verhezen
Bewerkt door Leo Behaegel in de streektaal van Frans-Vlaanderen op gedragen aan Greta Barbry
Regie: Roland Delannoy

"Onder ons" is een volkse tragi-komische familiekroniek.

Henri woont met zijn 17-jarige zoon Danny en zijn 23-jarige dochter Carine bij zijn moeder.Enkele jaren geleden heeft zijn vrouw hem in de steek gelaten voor een turk. sindsdien heeft Metje -zo wordt een oma bij ons aangesproken- de opvoeding en het huishouden op zich genomen. Een niet te onderschatten opdracht voor iemand van jaren. Henri trekt zich namelijk weinig van het huishouden aan en Carine is niet echt een katje om zonder handschoenen aan te pakken. Gelukkiglijk krijgt ze veel liefde en steun van danny, haar oogappel. Ook Jerom, de buurman, klusjesman en fantast, fleurt haar grijse bestaan wat op. De verhoudingen binnen het gezin komen echter zwaar op de helling te staan als Henri komt aandraven met een toekomstige die meeteen het gezinnetje wil diregeren, Carine problemen krijgt met haar verloofde Cino, en Danny zichzelf door zijn geheime passie in nesten werkt op school.

Hoe zwak of hoe sterk is de fundering van wat op het eerste zicht een gezellige nest lijkt? Hoe sterk zijn de banden 'onder ons'?

Dit volkse theaterpareltje werd door René Verhezen in 1976 gecreërd. Wij hebben het verhaal dan ook in deze tijd gesitueerd. Het stuk is doorspekt met zoveel humor, zoveel gevoel en ontroering, dat wij staan te trappelen van ongedult om het voor u op de planken te mogen brengen. Veel theatergenot!